latinica  ћирилица
18/01/2021 |  13:35 | Autor: SRNA

Banjaluka: Pijani napali policijskog službenika

Lica čiji su inicijali B.R, S.Đ. i T.R. iz Laktaša uhapšena su zbog sumnje da su pijani ispred ugostiteljskog objekta napali policijskog službenika, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
Policija Republike Srpske -
Policija Republike Srpske

Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno je u subotu, 16. januara, u 22.40 časova da se ispred ugostiteljskog objekta na području opštine Laktaši čuje buka i galama, te su policijski službenici izlaskom na lice mjesta zatekli lica B.R, S.Đ. i T.R.

Lice B.R. je policajcima uputio uvrede, a potom se dalo u bijeg, nakon čega je sustignuto, te su u toku njegovog hapšenja lica S.Đ. i T.R. fizički napali na policijskog službenika udarajući ga rukama po tijelu, u namjeri da spriječe lišenje slobode lica B.R.

Alkotestiranjem je utvrđeno da kod lica inicijala B.R. ima 1,74 procenta alkohola u krvi, kod lica S.Đ. 1,17 procenata i kod T.R. 0,94 procenta alkohola u krvi.

Povrijeđenom policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Laktaši.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te da se dostavi protiv lica B.R, S.Đ. i T.R. izvještaj u redovnoj proceduri.

Službenici Policijske uprave Banjaluka istog dana su u 21.10 časova preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali i uhapsili lice E.Ј. iz Banjaluke, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo utaja, kojim je pričinilo materijalnu štetu oko 2.500 KM.

Lice E.Ј. se sumnjiči da je istog dana oko 17.30 časova pronašlo i prisvojilo mobilni telefon marke "ajfon" vlasništvo oštećenog lica.

Kod lica E.Ј. pronađen je otuđeni mobilni telefon, koji će biti vraćen vlasniku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka