latinica  ћирилица
19/01/2021 |  09:44 ⇒ 12:24 | Autor: SRNA

Vučić i Brnabićeva pozvali građane da se vakcinišu

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pozvali su danas građane da se u što većem broju odazovu vakcinaciji protiv virusa korona.
Vučić i Brnabić (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Vučić i Brnabić (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Na sjednici državnog vrha i Operativnog štaba za imunizaciju istaknuto je da je u Srbiju do sada stiglo više od milion doza vakcina, a da su potpisani ugovori za nabavku više od šest miliona doza.

Vučić je rekao da će, vjerovatno, za vikend primiti vakcinu kineske kompanije Sinofarm, dok će istu vakcinu ministar zdravlja Zlatibor Lončar primiti danas.

Predsjednik je rekao da će Srbiji, koja trenutno raspolaže sa američko-njemačkom vakcinom Fajzer, ruskom vakcinom Sputnjik i kineskom Sinofarm, potpisati ugovor o nabavci 800.000 doza britanskih vakcina Astra Zeneka.

On je pozvao sve građane da se vakcinišu i da se ubrzano prijavljuju jer će na taj način, kako je naglasio, spasiti živote.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandr Vulin rekao je da se u prvoj anketi u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vakcinaciju prijavilo 9.366 pripadnika.

Vulin je rekao da je trenutno 2.188 pripadnika MUP-a zaraženo virusom korona, a da je do sada umro 51.

U Srbiji je danas počela masovna vakcinacija stanovništva protiv virusa korona.

U Beogradu će masovna vakcinacija početi na Sajmu, a sve je spremno i u Nišu, Kruševcu, Kragujevcu, Subotici, Leskovcu i drugim većim gradovima.

U Srbiji se već sprovodi vakcinacija zdravstvenih radnika i starijih od 75 godina.