latinica  ћирилица
20/01/2021 |  11:29 ⇒ 11:30 | Autor: SRNA

Pavlović: Ništa neće biti skriveno od naših građana

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović najavili su danas kampanju kojom žele poboljšati transparentnost u radu lokalne vlasti i ubrzati komunikaciju sa građanima, a time i povećati odgovornost u radu lokalne zajednice.
Dalibor Pavlović -
Dalibor Pavlović

- Želimo da putem internet stranice grada, a i Fejsbuk stranica će biti promovisana, upoznamo građane sa svim što radimo. Ništa od naših građana neće biti skriveno i to je stav koji smo zauzeli i kojim ćemo ići - rekao je Pavlović na konferenciji za novinare.

On je najavio da će postojeći servisi biti aktivirani u punom kapacitetu, među kojima je servis "48 sati" koji je zamišljen tako da se u tom roku odgovori na sva pitanja koja građani tu postave.

- Sa zamjenikom gradonačelnika jutros sam se dogovorio da formiramo tim ljudi koji će raditi na tom servisu i koji će se ozbiljno posvetiti pitanjima naših građana. Svakih sedam dana ćemo održavati sastanke sa predstavnicima komunalnih preduzeća i nadležnih odjeljenja. Svako ko dobije pitanje moraće da odgovori i da nas o tome izvijesti - istakao je Pavlović.

On je naglasio da se na ovaj način želi uozbiljiti rad Gradske uprave i svih službi u ingerenciji lokalne vlasti, te da je potrebna i pomoć svih građana kako bi se mogli uvidjeti svi problemi koje grad može riješiti.

- Poboljšaćemo rad aplikacije "48 sati" koja nam je jedan od najvećih prioriteta. Promovisaćemo je u medijima kao direktnu pomoć u radu. Onaj ko ne postupi po pitanjima, lično će odgovarati meni. Ozbiljnost, brzina i sposobnost moraju doći do izražaja. Onaj ko ne bude želio da se tako ponaša u ovoj Gradskoj upravi, pogotovo prema našim građanima, neće imati mjesta da ovdje radi - rekao je Pavlović.

Duratović je izjavio da planirani koncept u središte stavlja građanina, te da će imati mogućnost da postavljaju pitanja odbornicima, te da će, osim direktnih prenosa skupštinskih sjednica, snimci biti dostupni i naknadno i da će i odbornička pitanja i odgovori biti dostupni.

- Uveli smo određeni broj e-servisa koji će omogućiti građanima da u bilo koje vrijeme iz udobnosti svojih domova komuniciraju s Gradskom upravom, predlažu inicijative, daju sugestije, postavljaju pitanja, ali i rješavaju svoje administrativne potrebe - istakao je Duratović.

On je najavio da će za svaki pojedinačni servis u narednom periodu biti organizovane posebne prezentacije s krajnjim ciljem da život sugrađana bude bolji i kvalitetniji.