latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:17 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Dodik: SDS i PDP odgovorni za novonastale okolnosti (VIDEO)

To što Centralna izborna komisija BiH još nije utvrdila izborne rezultate za Doboj i Srebrenicu i što nema dokaza o eventualnim nepravilnostima, ukazuje na štetnu koordinaciju nekih njenih članova i dijela međunarodne zajednice, rekao je za Radio Repblike Srpske predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.
Milorad Dodik (foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Milorad Dodik (foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Najavio je da će sutra posjetiti rukovodstvo SNSD-a u Doboju i rekao da će ova stranka, ako budu ponovljeni izbori, pobijediti još uvjerljivije.

Dodik je ponovio mišljenje da je izbor članova CIK-a nezakonit i da odgovornim za novonastale okolnosti smatra SDS i PDP.

- Što se tiče Srebrenice očigledno je to interes Bošnjaka, a interes Doboja je Šarovića i njegovih predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji. Oni su i izmislili tako nešto. Ne mogu da vjerujem da neko od Srba sjedi u CIK-u i problematizuje, na bazi trivijalnih pristupa i informacija, izbore u Srebrenici i Doboju, posebno u Srebrenici. Očigledno se tu radi o političkoj nagodbi, iako su bili unutar zajedničkog srpskog bloka u Srebrenici. Kako je moguće da to urade? - naglasio je je Dodik za Radio Republike Srpske.