latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:44 ⇒ 16:46 | Autor: SRNA

Štrpce: Umjesto vakcine protiv korone, pronašli vakcine protiv tetanusa

Saša Krstičić, direktor Doma zdravlja u Štrpcu u koji su danas upali inspektori i policija iz Prištine tražeći vakcine protiv virusa korona, rekao je da su pronašli vakcine protiv tetanusa i dječije paralize.
Štrpce (foto: wikimedia.org / CC BY-SA 3.0 RS) -
Štrpce (foto: wikimedia.org / CC BY-SA 3.0 RS)

Iako su se uvjerili da ova zdravstvena ustanova nema vakcine protiv virusa korona, Krstičić je rekao da su mu "stručnjaci" iz ministarstva zdravlja iz Prištine, zajedno s policijom, zaprijetili da će krivično odgovarati ukoliko se u prostorijama Doma zdravlja započne imunizacija.

On je građanima Štrpca poručio da će im biti omogućeno da se protiv virusa korona vakcinišu u nekoj od zdravstvenih ustanova u centralnoj Srbiji, a o datumu i mjestu će biti obaviješteni, te ih je pozvao da ostanu spokojni.

Krstičić je rekao i da je neprihvatljivo što prištinske intitucije ne dopramaju nikakva medicinska sredstva ovoj ustanovi iako su 30 odsto pacijenata Albanci, a brane da se iz centralne Srbije dopremi neophodni medicinski i sanitetski materijal.

Srpska lista je najoštrije osudila sraman i anticivilizacijski upad kosovskih inspektora u prostorije Doma zdravlja u opštini Štrpce i zahtjeva od svih međunarodnih organizacija i stručnih tijela da hitno reaguju i spriječe iživljavanje nad srpskim ljekarima i građanima na Kosovu i Metohiji.

Iz Srpske liste upozoravaju da u trenutku kada se čitav svijet suočava sa posljedicama pandemije i kada je vakcina jedini način da joj se stane na kraj, Priština svoju nesposobnost da za građane obezbjedi vakcine prikriva nasilnim upadima u srpske zdravstvene ustanove.

Srpska lista zahvaljuje Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću, jer čini sve što je moguće da se i srpski narod na Kosovu i Metohiji vakcinacijom zaštiti od virusa korona.