latinica  ћирилица
21/01/2021 |  13:59 ⇒ 14:00 | Autor: RTS

Ko je do sada saslušan u istrazi prisluškivanja predsjednika Srbije?

U predistrazi oko presretnutih razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića saslušano je 50 osoba, a među njima su i bivši funkcioneri MUP-a, pišu Novosti.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

Prema saznanjima lista, među saslušanima su bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Dejan Milenković, Srećko Lazić, nekadašnji zamjenik načelnika Uprave Kriminalističke policije.

Novosti navode da se opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i sa kojim ciljem špijunirao šefa države privodi kraju, i da su već prikupljeni brojni dokazi da su šef države i članovi njegove porodice bili pod nezakonitim "mjerama".

Kako je saopštio MUP, obavještenja primljena od osoba za koje se osnovano sumnja da su povezani sa slučajem prisluškivanja Vučića i članova njegove porodice dostavljena su na dalju nadležnost Tužilaštvu za organizovani kriminal, a u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.