latinica  ћирилица
21/01/2021 |  15:40 | Autor: SRNA

Brčko: Članovi Vlade položili zakletvu

Članovi Vlade distrikta Brčko danas su položili svečanu zakletvu čime je okončan proces konstituisanja brčanske Skupštine.
Brčko - Vlada - svečana zakletva - Foto: SRNA
Brčko - Vlada - svečana zakletvaFoto: SRNA

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je prvom redovnom sjednicom okončan proces formiranja stalnih i posebnih skupštinskih komisija.

Milić je istakao da su usvojene odluke o formiranju 17 stalnih i jedne komisije za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima distrikta.

- Potrudili smo se da svi u sastavu komisija na neki način budu zadovoljeni. Opredijelili smo se da najvažniju skupštinsku komisiju, kako ja smatram, a to je komisija koja prati rad Vlade i institucija distrikta Brčko, povjerimo na upravljanje predstavniku opozicije - rekao je Milić novinarima.

On je dodao da će se odluka o sastavu skupštinskih komisija dorađivati u narednom periodu, te da je prva redovna sednica Skupštine u novom sazivu protekla u najboljem mogućem redu.

Milić smatra da će rad Skupštine biti efikasan i u narednom periodu i da će donositi kvalitetna rješenja u interesu građana distrikta.