latinica  ћирилица
23/01/2021 |  14:03 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Izetbegović najavljuje moguće buduće djelovanje protiv Srba

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da bi izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića da su Srbi loš narod u nekim normalnim zemljama zasluživala samo ignorisanje i prezir, ali da je u ovakvoj BiH treba shvatiti kao moguću podlogu za neka buduća djelovanja protiv srpskog naroda.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- Kad predsjednik najveće bošnjačke stranke okrivi nekoga da je kolektivno loš, onda tom nekom možete pokušati kreirati sudbinu u skladu sa tim što mislite - izjavila je Novaković Bursać Srni.

Prema njenim riječima, Izetbegoviću se u izvjesnom smislu treba zahvaliti što je glasno izgovorio ono što vjerovatno i misli.

Ona je istakla da u BiH i njenoj političkoj stvarnosti treba imati na umu da su Srbi, zahvaljujući raznim političkim akcijama, bili okrivljeni za sve nevolje i sva zlodjela koja su se desila na ovim prostorima, posebno krajem 20. vijeka, što je za rezultat imalo i najbrutalnije vojne intervencije.

Izetbegovićeva izjava federalnim medijima da su Srbi loš narod uslijedila je nakon što je nedavno ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika uporedila sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.