latinica  ћирилица
25/01/2021 |  07:56 ⇒ 12:05 | Autor: RTRS

Sportska porodica Ivičić: Uz podršku i ljubav nižu uspjehe (VIDEO)

Stara narodna poslovica kaže da "iver ne pada daleko od klade", a da to zaista jeste tako, primjer je porodica Ivičić iz Banjaluke. Otac Duško nekada se bavio fudbalom i atletikom, a danas je trener svojim sinovima Kosti, Luki, a od nedavno i najmlađem Ljubomiru. Ova "sportska" porodica pravi je primjer da se uz ljubav, poštovanje i uzajamno povjerenje dolazi do sjajnih rezultata.
Porodica Ivičić - Foto: RTRS
Porodica IvičićFoto: RTRS

Luka je prvi krenuo da se druži sa "kraljicom sportova". Kaže nam, sve je počelo sasvim slučajno, kada se bez dana treninga prijavio na banjalučku uličnu trku na kojoj je ubjedljivo osvojio prvo mjesto.

Otac ga je odveo u Atletski klub, predstavio treneru i od tada već sedam godina niže uspjehe i osvaja najsjajnije medalje.

Stariji brat Kosta, ubrzo je krenuo njegovim stopama. Zahvaljujući trudu, ali i očevoj upornosti stasao je u bacača koplja. Sada svoj talenat nadograđuje u beogradskoj Crvenoj zvjezdi. Uporedo je i uspješan student pravnog fakulteta.

Otac ponosan na svoje sinove, a njihove uspjehe doživljava kao svoje. Kaže, raduje ga prvenstveno što su odlični učenici, ali i što izrastaju u vrhunske sportiste. Ipak, na treningu, kaže nema popusta.

Ipak, najviše pažnje privlači najmlađi Ljubomir. Sa svega osam godina, uzeo je devet medalja. Odličan učenik, mezimče u porodici, stiže i na treninge fudbala, ali i atletike.

Iako braća Ivičić rade pod budnim oko oca Duška, ističu da privilegija na treningu nema.

Za dobre rezultate, ali i snagu i motivaciju, zaslužna je majka Svjetlana. Oslonac i stub porodice bez koje ne bi mogli izrasti u uspješne ljude, priznaje Duško.

Iako su uslovi za bavljenje bilo kojim sportom na ovim prostorima daleko od idealnih u porodici Ivičić ne kukaju, već vrijedno rade i skupljaju trofeje. Kada motivacije nedostaje, tu su jedni za druge.

Kažu u narednom periodu žele da zadrže sadašnje rezultate, ali i osvoje nove medalje. Podrška, ljubav i povjerenje osnova je ove porodice, ali i svake uspješne porodice.