latinica  ћирилица
25/01/2021 |  12:38 ⇒ 13:58 | Autor: SRNA

Narednih dana oblačno i hladno vrijeme

Hladno vrijeme uz provijavanje snijega očekuje Republiku Srpsku narednih dana, a porast temperature vazduha prognoziran je za petak, 29. januar, podaci su Republičkog idrometeorološkog zavoda.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Sutra ujutro biće malo do umjereno oblačno i hladno vrijeme, sa umjerenim do jakim mrazem, a mjestimično provijavanje snijega očekuje se na istoku i u centralnim krajevima.

Tokom dana biće hladno, u istočnim krajevima uz provijavanje snijega u višim predjelima, dok će na zapadu i jugu povremeno biti sunčanih perioda.

Јutarnja temperatura vazduha od minus četiri do dva, na planinama od minus devet, a najviša dnevna od minus dva do četiri, na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 27. januara, jutro će biti malo do umjereno oblačno i veoma hladno. Mraz se očekuje na sjeveru, na jugu vedro, a na istoku oblačnije uz mjestimično slabo provijavanje snijega.

Tokom dana uglavnom će biti promjenljivo do umjereno oblačno sa sunačnim periodima, dok se uveče očekuje povećanje oblačnosti i suvo vrijeme.

Јutarnja temperatura vazduha od minus sedam do minus jedan, na planinama od minus devet, a najviša dnevna od minus dva do četiri, na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za četvrtak, 28. januara, prognoziraju malo do umjereno oblačno i hladno jutro sa mrazom, dok će na jugu i istoku biti vedro. Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti sa zapada, koje u toku večeri i noći može donijeti slabije padavine.

Јutarnja temperatura vazduha od minus sedam do minus jedan, na planinama od minus 13, a najviša dnevna od minus dva do četiri, na planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Za petak, 29. januara, najavljeno je pretežno oblačno i toplije vrijeme nego prethodnih dana, a uveče i tokom noći ka suboti moguća je slaba kiša.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do tri, u planinama oko minus šest, a najviša dnevna od dva do sedam, na planinama od minus dva stepena Celzijusova.