latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:27 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Daun sindrom centar: On lajn škola fudbala

Daun sindrom centar u svojoj školi fudbala za djevojke i mladiće, uveo je i on lajn školu fudbala za osobe sa Daun sindromom koje nisu u mogućnosti da prisustvuju treninzima.
Daun sindrom centar - Foto: RTRS
Daun sindrom centarFoto: RTRS

Treninzi su organizovani tri puta sedmično u Sportskoj dvorani u kampusu Univerziteta Banjaluka, saopšteno je iz Daun sindrom centra Banjaluka.

DIF i njegov Dekan Borko Petrović nesebično su podržali projekat Škola fudbala za osobe sa Daun sindromom, kako muškarce, tako i djevojke.

Ovo je veliki antistigmatski projekat koji ruši sve barijere koje stigma stvara. Ovako se društvena javnost zbližuje sa Daun sindrom osobama, stvara veću mogućnost da se one više uključuju u sve životne sfere društva kao njihovi ravnopravni članovi.

Osobama sa Daun sindromom ove aktivnosti otkrivaju da imaju potencijal, vraćaju im samopouzdanje, a posebno škola fudbala za djevojke, koja vidljivo čini pozitivne pomenute promjene.

Na treningu su on lajn bile prisutne osobe sa Daun sindromom iz Beča, Osla, Novog Sada, Beograda i drugih gradova, naveli su iz Centra.