latinica  ћирилица
25/01/2021 |  16:26 ⇒ 16:42 | Autor: SRNA

Modriča: Načelnik i odbornici položili zakletvu

Skupština opštine Modriča danas je održala konstitutivnu sjednicu na kojoj su svečanu zakletvu položili načelnik opštine Јovica Radulović, 27 odbornika, a izabrani su i predsjednik Skupštine, potpredsjednik i radna tijela.
Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Modriča - Foto: SRNA
Konstitutivna sjednica Skupštine opštine ModričaFoto: SRNA

Za predsjednika Skupštine opštine, javnim izjašnjavanje odbornika, izabran je Nebojša Knežević iz Narodne partije Srpske /NPS/, potpredsjednik Skupštine je Slaven Tešanović iz SP-a, dok je za vršioca dužnosti sekretara imenovana Aleksandra Đurić, dosadašnji sekretar.

Skupštinska većina, koju čini šest odbornika SNSD-a, pet odbornika NPS-a, tri odbornika SP-a, dva odbornika Socijalističke partije Srpske /SPS/ i jedan odbornik SDA, nije usvojila prijedlog načelnika Radulovića za izbor zamjenika načelnika i vršioce dužnosti načelnika četiri odjeljenja u opštinskj administraciji.

Predsjednik Kluba odbornika NPS-a Siniša Nikić rekao je da Radulović nije konsultovao stranke skupštinske većine, zbog čega je uskraćena podrška za izbor članova njegovog kabineta.

Predsjednik Skupštine opštine Modriča Nebojša Knežević istakao je da očekuje da će se poboljšati odnos skupštinske većine i načelnika, te da će stranke vlasti ubuduće podržati svaki prijedlog načelnika koji ja za dobrobit građana Modriče.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Јovan Mišić naveo je da je cilj skupštinske većine da bude spona između opštinske i republičke vlasti u realizaciji ranije započetih kapitalnih projekta, koje, kako je naveo, opština ne može sama realizovati.

Radulović je naglasio da je prioritet u narednom periodu izrada i usvajanje budžeta za ovu godinu, reforma Opštinske uprave i javnih ustanova čiji je osnivač opština Modriča.

- Radiću u skladu sa zakonom i Statutom opštine Modriča, kojim su jasno propisane nadležnosti Skupštine i izvršne vlasti, te tako spriječiti opstrukciju u realizaciji programa predstavljenih građanima na posljednjim izborima - izjavio je novinarima Radulović.