latinica  ћирилица
26/01/2021 |  11:26 ⇒ 16:19 | Autor: SRNA

Dodik: Rad i marljivost - put do uspjeha

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je školsku slavu - Svetog Savu svim učenicima, studentima, prosvjetnim radnicima i zaposlenim u oblasti prosvjete i obrazovanja, istakavši da su rad, marljivost i istrajnost jedini pravi put do uspjeha.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naglasio da se obilježavanjem 27. januara, Savindana, promovišu i čuvaju najviše duhovne vrijednosti, srpska kultura i jezik kao temelji identiteta srpskog naroda, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Želim da Savindan svim prosvjetnim radnicima donese uspjeh u svakodnevnom radu, a đacima dodatnu motivaciju za sticanje novih znanja. Djela i vrijednosti, koje nam je ostavio prvi srpski arhiepiskop i prosvjetitelj Sveti Sava, treba da budu podsticaj i motivacija da se postižu dobri rezultati za dobrobit našeg društva - istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je iskazao posebnu podršku i zahvalnost prosvjetnim radnicima, učenicima, studentima i njihovim roditeljima koji su i u vrijeme pandemije virusa korona pokazali veliku odgovornost i svako na svoj način omogućio da se nastavni proces uredno održava i u ovim vanrednim okolnostima.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ sutra proslavljava Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Sveti Sava bio je prvi srpski arhiepiskop, svetitelj i prosvjetitelj. Smatra se začetnikom srpske srednjovjekovne književnosti, pa je stoga i zaštitnik prosvjetnih ustanova.