latinica  ћирилица
26/01/2021 |  11:42 | Autor: SRNA

Višković: Ulaganje u nove naraštaje - siguran put u bolje društvo

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je školsku slavu - Svetog Savu učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u obrazovanju u Srpskoj, te istakao da će Vlada nastaviti da unapređuje ovu oblast da bi mladima omogućila što kvalitetnije školovanje, a društvu napredak i uspješnu budućnost.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naglasio da je obilježavanje Savindana prilika da se osvrne na životno djelo Svetog Save i njegov prosvjetiteljski rad, koji je trajni putokaz da je ulaganje u nove naraštaje siguran put ka izgradnji boljeg i prosperitetnijeg društva.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske predano raditi i na poboljšanju uslova rada i materijalnog standarda prosvjetnih radnika u Republici Srpskoj.

- Dragi nastavnici i učenici, još jednom vam čestitam školsku slavu - Svetog Savu i želim vam mnogo uspjeha u daljem radu, dobro zdravlje i mnogo lične i porodične sreće - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Srpske Viškovića.

Srpska pravoslavna crkva sutra će proslaviti Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Sveti Sava bio je prvi srpski arhiepiskop, svetitelj i prosvjetitelj. Bio je najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, kršten kao Rastko, a kada se zamonašio uzeo je ime Sava.