latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:55 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Olimpijske igre se neće preseliti iz Tokija u Floridu

Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ negirao je izvještaje medija o mogućnosti da se ljetne olimpijske igre ove godine umjesto u Јapanu održe u američkoj državi Floridi, saopšteno je iz pres-službe MOK-a za TASS.
Međunarodni olimpiijski komitet (MOK) -
Međunarodni olimpiijski komitet (MOK)

"Ej-Bi-Si njuz" je javio ranije da je šef finansijskog odjeljenja Floride DŽimi Patronis poslao pismo predsjedniku MOK-a Tomasu Bahu u kojem je predložio da se Ljetne olimpijske igre ove godine održe u Floridi.

- MOK nije primio to pismo. Olimpijske igre otvaraju se 23. jula, a Paraolimpijske igre 24. avgusta u Tokiju - ističu iz pres-službe.

MOK je u petak, 22. januara, potvrdio riješenost da se Ljetne olimpijske igre održe u Tokiju na ljeto, nakon izvještaja medija o mogućnosti otkazivanja takmičenja.

List "Tajms" pisao je tada, pozivajući se na izjavu jednog visokorangiranog izvora u Vladi Јapana, da su japanske vlasti, navodno, donijele odluku da se otkažu Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju zbog epidemije virusa korona.

MOK i Međunarodni paraolimpijski komitet /MPK/ saopštili su u martu prošle godine odluku o odgađanju oba takmičenja za godinu dana zbog pandemije kovid 19.