latinica  ћирилица
26/01/2021 |  16:13 | Autor: B92

Nije samo Јović enigma, Azar se vraća

Nekoliko pojačanja Real Madrida u posljednje vrijeme nije bilo na očekivanoj visini zadatka.

I dok je Luka Јović po minute morao da ode u Ajntraht iz Frankfurta, gdje je već zabilježio golove, Eden Azar je proteklog vikenda odigrao najbolju partiju u sezoni. Azar je do sada odigrao 34 utakmice za Real i dao četiri gola, uz sedam asistencija.

U trijumfu nad Alavesom imao je gol i asistenciju.

Belgijanac, uprkos blijedim partijama od ljeta 2019. godine, nekako je bio u sjenci kritika koje su bile prije svega usmjerene ka srpskom napadaču.

U prvoj sezoni imao je mnogo problema sa povredom koljena, a jedan gol protiv Granade bilo je sve od njega. Zaista malo od igrača koji je plaćen više od 100 miliona evra.

Ni druga kampanja u dresu kraljevskog kluba nije (za sada) baš najbolja. I dalje se mučio sa povredom, a tu je bila i pauza zbog pozitivnog testa na virus korona.

Pre meča sa Alavesom dao je samo dva gola – protiv Ueske i Intera.

- Tačno je da je strpljenje u Realu teško, ali imamo veliku vjeru u Edena. Imao je sjajnu predstavu protiv Alavesa, gol i asistencija. Vidjeli smo bljesak Azara u najboljem izdanju i to ćemo nadam se vidjeti u svakoj utakmici - rekao je pomoćnik trenra David Betoni.

Real ide polako sa Azarom, pošto povreda još nije prošlost.

Čak i u meču sa Alavesom, Azar je u nekoliko navrata šepao, a plan je da za dvomeč sa Atalantom u osmini finala Lige šampiona bude 100 odsto spreman.

Do tada bi ovaj krilni napadač trebalo da odigra pet utakmica u LaLigi...