latinica  ћирилица
26/01/2021 |  20:02 ⇒ 20:19 | Autor: RTS

Vučić: U maju i novembru građanima po 30 evra, penzionerima još 50

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novi paket pomoći privredi, raspoređene u četiri grupe mjera.
Aleksandar Vučić (@sns_srbija) - Foto: Twitter
Aleksandar Vučić (@sns_srbija)Foto: Twitter

- Direktna podrška privatnom sektoru - idemo na tri puta po 50 odsto minimalne zarade, od 1. marta, a da od 1. aprila bude isplata za preduzetnike, za mikro, mala i srednja preudzeća, postoji dilema za velika preduzeća - rekao je Vučić za RTS.

Druga mjera se, kaže, odnosi na autoprevoznike koji će dobiti po 600 evra po autobusu.

Јedna od mjera odnosi se na povećanje potrošnje - u maju i novembru svi građani Srbije, koji se budu prijavili, dobiće po 30 evra u dinarskoj protivvrijednosti, dok će penzioneri dobiti još 50 evra, rekao je Vučić.

To znači da će, kaže on, penzioneri dobiti ukupno 110 evra pomoći. 

Rekao je i da će premijerki Srbije Ani Brnabić izraziti nezadovoljstvo radom pojedinih ministarstava koja, kaže, ne rade dovoljno na rastu BDP-a.

Vučić je rekao da u svijetu vlada pravi rat za vakcine, ali da se Srbija bori. Naveo je da je Srbija platila i naručila 6,5 miliona vakcina, ali da one neće stići zbog toga.

- DŽabe što smo platili, više niko ne poštuje ugovore. Kao da je svijet udario u ledeni breg, kao Titanik i najbogatiji spasavaju sebe u skupim čamcima, a mi koji smo mali udavite se zajedno sa Titanikom, to im nije važno - rekao je Vučić.