latinica  ћирилица
26/01/2021 |  22:41 ⇒ 22:41 | Autor: sputniknews.com

Troicki iz strogog karantina direktno na turnir

Viktor Troicki, srpski teniser, biće dio pripremnog turnira za Australijan open za koji, kako stvari stoje, neće moći adekvatno da se spremi.

Troicki je “upao“ u glavni žrijeb turnira pod imenom Melburn 2, koji će biti održavan nedjelju dana pred Australijan open.

Iako je nedavno postao selektor reprezentacije Srbije, on neće biti dio tima ATP kupa, jer na tom turniru pravila nisu ista kao na Dejvis kupu.

Na ATP kupu, kako je objasnio u intervjuu za Sputnjik sport, ne postoji uloga selektora, već se igrači biraju putem renkinga.

Srbiju će u pohodu na odbranu titule predstavljati Novak Đoković i Dušan Lajović kao singl igrači, Filip Krajinović kao “džoker“ i Nikola Ćaćić kao dubl specijalista.

Troicki ne sredinom januara obezbijedio plasman na Australijan open putem kvalifikacija, pa će mu Melburn 2 poslužiti kao potrebna priprema za taj turnir.

Ipak, veliko je pitanje koliko će Viktor biti spreman za ovaj turnir, jer se on trenutno nalazi u strogom karantinu, zbog kojeg dvije nedjelje ne smije da izađe iz sobe – samo zato to je bio u istom avionu kao neko ko je zaražen koronom.

Melburn 2 počinje 1. februara, što znači da će Troicki praktično direktno iz svoje hotelske sobe izaći na teren i igrati takmičarski duel.