latinica  ћирилица
28/01/2021 |  13:51 ⇒ 13:52 | Autor: RTRS

Zahvalnice i knjige za 14 škola banjalučke regije (FOTO)

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u OŠ" Sveti Sava" u Banjaluci za 14 osnovnih i srednjih škola banjalučke regije uručio zahvalnice i knjigu "Humano srce Srpske" direktorima tih škola.
Zahvalnice i knjige - Foto: RTRS
Zahvalnice i knjigeFoto: RTRS

Zahvalnice Odbora i knjige dobile su osnovne i srednje škole iz Banjaluke, Laktaša, Čelinca, Mrkonjić Grada, Ribnik, Kneževa, Šipova, koje su učestvovale i podržale ovu veliku humanitarnu akciju za igradnju Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici i za paketiće djeciu na Kosovu i Metohiji.

Do sad sredsva od 48 000 KM prikupljena od 81 osnovne škole usmjerana su za izgradnju Dnevnog centar "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici koji gradi Odbor za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju članovima Udruženja roditelja"Podrži me" na Kosovu i Metohiji.

- Ponosni smo što su baš učenici i zaposleni u tim školama jedni od najvećih donatora izgradnje Dnevnog centra, a imena tih škola kao i donatora trajno će biti uokvirena i stajati u holu toga centra kao trajni dokaz humanosti, Odbora, Republike Srpske i svih škola koje su pomogle. Vjerujemo da će ih biti još - rekao je Arlov.

Ova velika akcija traje do 15. februara

- Uz saglasnost i podršku ministarke prosvjete i kulture rRpublike Srpske Natalije Trivić koja je pozvala juče sve škole da po mogućnostima učestvuju do 15. februara i podrže ovu veliku humanu akciju - dodao je Arlov.

Zahvalnice i knjige (Foto: RTRS)

Za dovršetak centra od 714 m2 ukupne vreijdnosti 280.000 evra potrebno je još 45 000 evra.

- Hvala svim osnovnim i srednjim školama i njihovom rukovodstvu koje imaju osjećaj da pomognu u težini života našeg naroda na Kosovu i Metohiji - istakao je Arlov.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov pozvao je sve koji mogu da pomognu ovaj značajan humani projekat posvećen ovoj djeci i mladima i naugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji.