latinica  ћирилица
28/01/2021 |  15:28 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Laktašima

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je Okružnom sudu određivanje pritvora Bojanu Vajukiću /23/ iz Koljana kod Laktaša osumnjičenom za krivično djelo ubistvo, saopšteno je iz ovog tužilaštva.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža, navodi se u saopštenju.

Počinjeno krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, a puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni u nedjelju, 24. januara, u mjestu Koljani između 18.30 i 19.30. časova, nakon kraćeg verbalnog sukoba, više puta pesnicom udario po glavi i tijelu Gojka Veselića u njegovoj u porodičnoj kući, usljed čega je kod oštećenog nastupila smrt.

Osumnjičeni se narednog dana vratio do porodične kuće oštećenog, gdje je pronašao tijelo, nakon čega ga je bacio u bunar, ističe se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.