latinica  ћирилица
28/01/2021 |  17:24 ⇒ 17:26 | Autor: SRNA

Uhapšen vozač koji je automobilom udario djevojčicu i pobjegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su muškarca iz Visokog čiji su inicijali Ј.A. /36/ zbog sumnje da je u mjestu Bradve kod ovog grada automobilom udario trinaestogodišnju djevojčicu, koja je zadobila teške tjelesne povrede, a potom pobjegao.

Nije bilo očevidaca saobraćajne nezgode koja se dogodila juče oko 17.00 časova, ali je policija uspjela da uz pomoć nadzornih kamera i video-nadzora identifikuje automobil pežo i pronađe nesavjesnog vozača, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Provjerama u evidencijama utvrđeno je i da Ј.A. ima ukupno 3.787 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje, te da su mu u proteklom periodu privremeno oduzeta dva vozila zbog višestrukih prekršaja u saobraćaju, te zbog činjenice da svojim ponašanjem, odnosno učestalim vršenjem prekršaja, predstavlja opasnost po bezbjednost građana i drugih učesnika u saobraćaju.

Ј.A. je osumnjičen za teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Nakon hapšenja, ovaj tridesetšestogodišnjak je zadržan u prostorijama Policijske stanice Visoko, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Pežo je oduzet i biće predmet potrebnih provjera i vještačenja.