latinica  ћирилица
28/01/2021 |  17:36 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Krivokapić: Veliki dio dokumentacije prethodne Vlade vjerovatno uništen

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je najvjerovatnije tačno da je uništen veliki dio dokumentacije prethodne Vlade od 2016. do 2020. godine, apelujući na tužilaštvo da efikasno radi svoj posao.
Zdravko Krivokapić (Foto: @VladaCG) - Foto: Twitter
Zdravko Krivokapić (Foto: @VladaCG)Foto: Twitter

Krivokapić je rekao novinarima nakon sjednice Vlade na Cetinju da je dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade "ogroman materijal".

- Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome i kad je to bilo i najvjerovatnije je odnesen veliki dio dokaznog materijala. U mom kabinetu je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri - istakao je Krivokapić.

On je rekao da stalno traže krivca na najnižem nivou, "a zaboravljaju da sve kreće od vrha".

- Da ne bi bilo te sumnje, tužilaštvo mora, zbog građana Crne Gore, da se uhvati u koštac sa dospjelim materijalima. Drugi materijal mi je proslijedila Uprava policije. Imamo saznanje da tužilaštvo nije reagovalo. Tiče se pranja novca i utaje poreza - naveo je Krivokapić.

On je rekao da Crna Gora ne može postati članica EU ako se ne riješe dva problema.

- Prvi problem je ključni, a to je vladavina prava, i u tom dijelu borba protiv korupcije i kriminala. I zato je danas donesena odluka o formiranju nacionalnog koordinacionog tijela za tu borbu i to je veliki iskorak - naglasio je Krivokapić.

On je istakao da su članovi Vlade "željeli da odaju počast svima koji su Crnu Goru voljeli i stvarali i da su zato sjednicu organizovali na Cetinju".

- Sloboda se desila 30. avgusta i može da se razvija samo ako budemo radili zajednički. Јedino oslobođen čovjek je čovjek koji ima najbolji izbor. Živjeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde, i ovu godinu ćemo proglasiti godinom pravde - poručio je Krivokapić.