latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:40 ⇒ 20:39 | Autor: Agencije

Čeferin: UEFA se obvezala održati EP u 12 gradova

Zvaničnici UEFA sastali su se sa predstavnicima 12 domaćina organizatora Eura 2020 kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom koji bi trebalo da se održi za četiri mjeseca.
Aleksander Čeferin (Foto:www.dfb.de) -
Aleksander Čeferin (Foto:www.dfb.de)

UEFA je ponovila svoju obvezu da će se EURO održati u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

- EFA se obvezala da će održati Euro u 12 planiranih gradova. Euro je glavno takmičenje reprezentacija u Evropi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi razvoj fudbala - rekao je predsjednik krovne fudbalske organizacije Starog kontinenta Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno za gradove i vlade domaćina da imaju što više vremena da formulišu tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

- Navijači su veliki dio onoga što fudbal čini posebnim, a to vrijedi za Euro jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo sebi dozvoliti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione - naglasio je predsjednik UEFA.

Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

Euro bi trebalo da se održi u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.