latinica  ћирилица
28/01/2021 |  19:33 | Autor: SRNA

Banjac: Konstitutivna sjednica Skupštine opštine nije održana u skladu sa zakonom

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica nije održana u skladu sa zakonom, te da će mišljenje o tome dati Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
Darko Banjac - Foto: RTRS
Darko BanjacFoto: RTRS

- Odbornici Narodne partije Srpske danas nisu napustili sjednicu, nego su kada je sjednica prekinuta i ponovo zakazana, samo izašli iz sale. Oni koji su ostali očigledno ne shvataju šta su ovlaštenja predsjedavajućeg, odnosno najstarijeg odbornika koji ima ulogu predsjednika Skupštine opštine, pa su napravili grešku i nezakonito nastavili vođenje skupštine - izjavio je Banjac Srni.

On je naglasio da će ta vrsta neznanja biti plaćena, te da će, vjerovatno, rezultirati ponavljanjem konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica.

Banjac, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kaže da na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica nije trebalo da budu usvojeni budžet i drugi budžetski akti.

On je naglasio da će rukovodstvo NPS-a u budućnosti veliku pažnju obratiti na to kome daje podršku.

- Mi ne želimo nikoga da optužujemo, samo da stavimo stvari na svoje mjesto. Znamo koga smo podržali i za koga smo glasali. Taj za koga smo glasali i koga smo podržali sada govori da mi nismo korektni i da građani Kozarske Dubice treba da paze za koga glasaju - rekao je Banjac.

Prema njegovim riječima, važno je da Kozarska Dubica ima viziju.

- Mi želimo da poštujemo prošlost i cijenimo budućnost jer kakvi budemo prema prošlosti i kako radimo u sadašnjosti takvu ćemo budućnost sami sebi napraviti. Kozarska Dubica je pred velikim izazovom, ali izazovi su mene kao narodnog poslanika i čovjeka koji se dugo bavi politikom pratili čitav život. Pokušaćemo da u Kozarskoj Dubici radimo, da podržimo ono što je dobro, a ono što je loše ćemo kritikovati - poručio je Banjac.