latinica  ћирилица
18/02/2021 |  17:08 ⇒ 17:09 | Autor: SRNA

Špirić: Grujičić će imati političku i institucionalnu podršku (VIDEO)

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je danas u Srebrenici da će ova opština i nakon ponovljenih izbora imati političku i institucionalnu podršku, kao i njen sadašnji i budući načelnik Mladen Grujičić.
Nikola Špirić - Foto: SRNA
Nikola ŠpirićFoto: SRNA

On je izrazio žaljenje što je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH, zloupotrijebljena od bošnjačkih političkih partija uz podršku PDP-a i SDS-a, poništila izbore u ovoj opštini.

Špirić je ocijenio da bojkot izbora koji su najavili bošnjački predstavnici nije dobar ni za koga, te da će oni koji žele razvoj i napredak Srebrenice izaći na izbore i ostvariti demokratsko pravo, kao i da će se poštovati demokratska volja biračkog tijela.

- Oni koji najavljuju bojkot izbora osluškuju stav međunarodne zajednice i, ukoliko dobiju signal, oni će to učiniti, a to je najlošije rješenje za Srebrenicu i novi pokušaj njene internacionalizacije - istakao je Špirić.

On je rekao da sve što je urađeno u Srebrenici uradila je Republika Srpska, kojoj Srebreničani trebaju da budu odani.

Prema njegovim riječima, za odluke za pomoć Srebrenici iz zajedničkih institucija BiH glasali su redovno i srpski predstavnici.

 

- Do krize u BiH dolazi uvijek kada se govori o promjeni Izbornog zakona jer bošnjačka strana zagovara unitarizaciju BiH, što SNSD odbija. Mi smo za primjenu izvornog Dejtonskog sporazuma u njegovim okvirima - naveo je Špirić.

On je ocijenio da nije bilo razloga da se izbori ponište u Srebrenici i pozvao sve birače da u što većem broju izađu na izbore 21. februara, među kojima i ove koji najavljuju bojkot.

Špirić je izrazio želju da se poštuje volja građana i prihvati pobjeda Mladena Grujičića.

- Da su kojim slučajem Srbi pokrenuli sve ovo što rade Bošnjaci, međunarodna zajednica bi intervenisala. Interesuje me da li će međunarodna zajednica biti saveznik Bošnjaka kada je u pitanju bojkot izbora u Srebrenici - rekao je Špirić.