latinica  ћирилица
21/02/2021 |  14:35 ⇒ 14:36 | Autor: SRNA

Svjetski mediji u superlativu pišu o trijumfu Đokovića

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon osvajanja devete titule na Australijan openu tema je svjetskih i regionalnih medija, koji u superlativima govore o njegovom trijufmu u Melburnu.
Novak Đoković (foto: twitter.com/AustralianOpen) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/AustralianOpen)

Španski "As", u tekstu pod naslovom "Kralj Australije", piše da je Đoković demonstrirao silu protiv Rusa Danila Medeveda i da je na dva grend slema od izjednačenja sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Britanski "Bi-Bi-Si" piše da je "nemilosrdni Đoković" došao do devete titule na Australijan openu, u sličnom tonu o njegovom uspjehu izvjetšava i "Gardijan", dok francuski "Ekip" donosi tekst pod naslovom "Đoković nepobjedivi".

"Јutarnji list" iz Hrvatske navodi da je "Đoković pregazio Medvedeva", portal "Indeks" ističe da je "najbolji na svijetu rutinski uzeo titulu".

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, osvojio je devetu titulu šampiona Otvorenog prvenstva Australije pobjedom nad Danilom Medvedevim u tri seta - 7:5, 6:2, 6:2.

Đoković je ovom pobjedom nad Medvedevim sa 3:0 u setovima osvojio devetu titulu na Australijan openu.

Ovo je deveta titula u Melburnu za srpskog tenisera, a ukupno 18. na Grend slem turnirima u karijeri, čime se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20.