latinica  ћирилица
22/02/2021 |  11:20 ⇒ 11:29 | Autor: SRNA

Laketa: Bilećka policija u potpunosti održavala javni red i mir

Policijska stanica Bileća je u prošloj godini u potpunosti održavala javni red i mir na svom operativnom području i vladala bezbjedonosnom situacijom, rekao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.
Siniša Laketa - Foto: RTRS
Siniša LaketaFoto: RTRS

Laketa je rekao na konferenciji za novinare da ne sumnja da će se tako nastaviti i u ovoj godini.

On je dodao da su posljednja dešavanja u Bileći, u vezi sa protivpravnim hapšenjem Dušana Miloševića narušila bezbjednosnu sliku kod građana, te pozvao pravosudne institucije da zajedno spriječe ovakva djela.

- PU Trebinje ima dobru saradnju sa Okružnim i Osnovnim sudom i Tužilaštvom u Trebinju. Što se tiče konkretnih slučajeva, smatram da nekada treba bezbjednosne događaje sagledavati onako koliko je narušena slika bezbjednosti u javnosti, a ovaj događaj je jeste narušio. Iako je policija odradila sve kako treba, ipak ovdje treba biti poruka da sve tri karike zajedno moraju raditi da se ove stvari ne bi dešavale - istakao je Laketa.

On je dodao da je većina krivičnih djela na području Bileće dokumentovana, da je Policijska stanica smanjila broj saobraćajnih nezgoda.

- Ova stanica je imala intezivne aktivnosti na sprečavanju nedozvoljene trgovine, gdje je oduzeta roba u vrijednosti od više od 400.000 KM i zato mislim da je Policijska stanica Bileća vladala bezbjedonosnom situacijom - rekao je Laketa.

On je rekao da je veliki teret na policiji, te istakao da su policijski službenici uvijek u službi građana.