latinica  ћирилица
22/02/2021 |  16:06 | Autor: SRNA

Uhapšeno osam policajaca i troje građana

Osam policajaca i troje građana uhapšeno je zbog primanja i davanja mita, kao i zbog zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Policija Crne Gore - Foto: ilustracija
Policija Crne GoreFoto: ilustracija

Hapšenja su uslijedila nakon što je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, preduzelo niz mjera i aktivnosti, koje su sprovođene nekoliko mjeseci.

Ova lica su uhapšena zbog nezakonitog postupanja u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.

Slobode su lišena lica G.Z, S.M, M.Lj. i O.M. iz Centra bezbjednosti Nikšić, T.L. i B.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, P.I. iz Odjeljenja bezbjednosti Kotor, policijski službenik – pripravnik D.N. iz Centra bezbjednosti Budva, kao i građani Đ.N, M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog.

Višem državnom tužilaštvu Podgorica policija je podnijela izvještaj – krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Prijave su podnesene i protiv tri crnogorska i dva strana državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita.