latinica  ћирилица
23/02/2021 |  20:57 ⇒ 21:01 | Autor: RTS

Zvezda ispustila prednost i izgubila u Kaunasu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 75:62, u zaostaloj utakmici 24. kola Evrolige.
Crvena Zvezda - Žalgiris (@bczalgiris) - Foto: Twitter
Crvena Zvezda - Žalgiris (@bczalgiris)Foto: Twitter

Crveno-bijeli su upisali peti uzastopni poraz u elitnom košarkaškom takmičenju iako su tokom meča imali dvocifrenu prednost.

Ekipa Dejana Radonjića ispustila je 13 poena prednosti početkom druge četvrtine i zabilježila 18. neuspjeh u Evroligi, pa i dalje zauzima pretposljednje mjesto.

Zvezda je 17. na tabeli sa skorom 7-18, dok je Žalgiris devetoplasirani sa 13-11.

Utakmica u Kaunasu počela je dvobojem DŽordana Lojda i Najdžela Hejsa, koji su razmijenili po prvih pet poena. Crveno-bijeli nisu imali rješenja za Amerikanca, ali su se nekako držali, da bi sredinom prve četvrtine proradio Marko Simonović.

Simonović je pogodio tri od prva četiri šuta za tri poena i pokrenuo goste, a seriju je, zajedno sa Dejanom Davidovcem i Ognjenom Dobrićem nastavio i u drugoj deonici.

Zvezda je došla do maksimalnih +13 u tim trenucima, najviše zahvaljujući odličnoj odbrani koja je krunisana dobrim napadima.

Međutim, čim su Radonjićevi izabranici malo popustili u defanzivi, Žalgiris se vratio - Hejsu se pridružio Marijus Grigonis, pa su "zeleni" u svega nekoliko napada istopili prednost.

Aleksa Uskoković je trojkom odbio nalet rivala neposredno pred petnaestominutnu pauzu, na koji je srpski šampion otišao sa viškom od četiri poena.

Međutim, uslijedio je veliki pad u nastavku meča, posebno poslije trećeg faula Lojda, koji je morao na klupu sredinom treće četvrtine. Tada je Žalgiris serijom 10:0 preokrenuo i, iako je Zvezda prišla na koš zaostatka, nije mogla više od toga.

Razlog je jer je skoro šest minuta bila bez poena početkom odlučujuće četvrtine i domaći su tada napravili dovoljnu razliku koju su potom i sačuvali.