latinica  ћирилица
24/02/2021 |  07:33 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Brčko: Razmatranje Prijedloga budžeta za 2021. godinu

Za danas je zakazana redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta na kojoj će biti razmatran Prijedlog budžeta distrikta za 2021. godinu, kao i nekoliko zakonskih rješenja u prvom i drugom čitanju, te niz akata vezanih za funkcionisanje javnih preduzeća, ustanova i fondova.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je ranije da će se u drugom čitanju razmatrati zakoni o izmjenama i dopunama zakona o državnoj službi i o zaposlenima u stručnoj službi Skupštine.

- Razmatraće se i nekoliko zakona u prvom i drugom čitanju čiji je predlagač Pravosudna komisija distrikta Brčko, kao i informacije o isplati stipendija, o stambenom zbrinjavanju romske populacije, te o problemu isplate grantova koja je dijelom razmatrana na prethodnoj sjednici - dodao je Milić.

Na sjednici bi Skupština Brčko distrikta trebala da razmatra i prijedlog o imenovanju diplomiranog pravnika Slavice Ristić za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u distriktu.

Skupštinska Komisija za borbu protiv korupcije predložila je juče Ristićevu, a konačnu odluku o tome daće danas Skupština distrikta.

- Na ovaj način su otklonjene prepreke da Kancelarija zaživi u punom obliku i svim nadležnostima - rekao je Milić, koji je i predsjedavajući skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije.

On je istakao da vršilac dužnosti direktora može ostati na toj funkciji samo šest mjeseci i da će za to vrijeme biti sprovedena konkursna procedura u vezi sa izborom direktora i dva zamjenika.

Dio zaposlenih u Kancelariji za prevenciju korupcije, u skladu sa zakonom, preuzet je iz Kancelarije za žalbe i pritužbe Vlade distrikta, dok će ostala upražnjena radna mjesta biti popunjena putem javnog konkursa, navedeno je u saopštenju iz Skupštine.

Treća redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta zakazana je za 10.00 časova.