latinica  ћирилица
24/02/2021 |  13:43 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Višković: Podrška Društvu za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske koje je predvodio direktor Miloš Grujić.
Sastanak u Vladi (Foto: Vlada Srpske) -
Sastanak u Vladi (Foto: Vlada Srpske)

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Vlade sa dosadašnjim poslovanjem, te istakli da je Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske, u proteklom vremenu, ostvarilo dobre poslovne rezultate.

- Oni su zahvalili Vladi Republike Srpske na dobroj saradnji, te izrazili uvjerenje da će dobra saradnja sa Vladom i drugim institucijama biti nastavljena i u narednom vremenu - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković je istakao da je Vlada zadovoljna dosadašnjim radom Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske, te da ja otvorena za svaki vid unapređenja međusobne saradnje.

Nalgasio je da Vlada daje podršku širenju usluga i proizvoda ovog društva, kao i poslovanju Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske na međunarodnom tržištu.

Na sastanku je razgovarano i o daljem unapređenju zakonske regulative iz ove oblasti, kao i o drugim aktuelnim pitanjima.

Današnjem sastanku prisustvovala je i ministarka finansija Zora Vidović.