latinica  ћирилица
24/02/2021 |  15:40 ⇒ 15:47 | Autor: Agencije

Kraj karijere Tajgera Vudsa?

Tajger Vuds oporavlja se od teškog saobraćajnog udesa koji je juče popodne doživio u Los Anđelesu.

Legendarni golfer je doživio teške povrede nogu koje dovode u pitanje njegov povratak profesionalnom sportu.

Vuds je već imao problema da izdrži čitav turnir zbog povrede leđa, koja je operisao u decembru, a sada ga čeka višemjesečni oporavak od višestrukog otvorenog preloma noge.

Hirurg Aniš Mahajan Makoji je operisao 45-godišnjeg Vudsa poslije nesreće je istakao da je golfer doživio "usitnjene otvorene prelome obje potkoljenične kosti – tibije i fibule, zbog čega su se raspršile na više dijelova i zalijepile se za tkivo".

Osim toga, Vuds je zadobio i povrede kostiju stopala i članka, koje su stabilizovane šrafovima i iglama. Sama noga je fiksirana metalnom šipkom koja je umetnuta u njegovu tibiju, uz metalne igle, kako bi držala sve na mjestu.

Mahajan je takođe morao da siječe membrane mišića kako bi olakšao spadanje otoka. Hirurg je povrede opisao kao "ozbiljne", ali nije mogao da potvrdi da li će Vuds opet moći da igra golf, čak i rekreativno.

Vuds je jedan od najuspješnijih golfera u istoriji ovog sporta, a dugačka istorija povreda mu je skoro postala zaštitni znak.

Prvu težu povredu doživio je 2008. kada je osvojio US open uprkos dvije frakture i pokidanom ligamentu lijeve noge, zbog čega je morao na operaciju dan kasnije.

Uz nastavak problema sa nogom, povrijedio je i lakat koji ga je odvojio od terena nekoliko puta narednih godina, a onda je 2013. povrijedio leđa.

Igrao je pod bolovima nekoliko mjeseci, da bi se konačno povukao sa Mastersa 2014, što mu je bilo prvi put u karijeri da propusti turnir.

To je učinio zbog neophodne operacije nerva, ali uprkos intervenciji, problem nije riješen pa je morao na novu operaciju krajem godine.