latinica  ћирилица
24/02/2021 |  16:06 ⇒ 23:07 | Autor: SRNA

I Herceg Novi zatvoren

Herceg Novi će od sutra, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, biti zatvoren i biće treća crnogorska lokalna zajednica kojoj je određena ova mjera, poručili su danas predstavnici Instituta za javno zdravlje.
Herceg Novi   (Foto:Slavica Kosić /vijesti.me) -
Herceg Novi (Foto:Slavica Kosić /vijesti.me)

Prema preporuci Instituta, odranije su zatvoreni Budva i Tivat.

Na današnjoj konferenciji za novinare Instituta saopšteno je i da neće raditi ugostiteljski objekti u Danilovgradu, Tuzima i Baru.

Nove mjere se odnose i na zabranu organizovanja rekreativnih aktivnosti na otvorenim i javnim mjestima, što se odnosi na zabranu rada panoramskog točka, vrteški i luna-parkova. Takođe, zabranjuje se prodaja kafe za nošenje.

I dalje nije obavezan pi-si-ar test za dolaske iz susjednih Srbije i BiH, dok će za ulazak u Crnu Goru od sutra biti potreban PCR test za one koji dolaze i za Luksemburga, Bocvane, San Marina, Slovačke i Bugarske.

Novim mjerama preporučuje se rad od kuće u državnim i privatnim preduzećima.

Direktor Instituta Igor Galić kaže da ove mjere nisu protiv građana, već za njih.

- Primijećeno je da veliki broj osoba odlazi iz opština koje su zahvaćene mjerama u druge opštine. Zbog toga smo danas donijeli nove mjere za Tuzi, Danilovgrad i Bar - rekao je on i ocijenio da je trenutna epidemiološka situacija složena, lokalna transmisija velika, a zdravstveni sistem opterećen.