latinica  ћирилица
24/02/2021 |  19:03 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

FSS zvanično: Piksi selektor do 2023. godine

Reprezentacija Srbije napokon je dobila selektora – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije potvrdio je izbor Dragana Stojkovića.

Na sjednici u Staroj Pazovi, jednoglasno je usvojen prijedlog o imenovanju Piksija, prenosi Sportklub.

Validnost ugovora oročena je do kraja 2023. godine. Praktično, Stojković je dobio mandat da predvodi “orlove“ u predstojećim kvalifikacijama za Mondijal u Kataru i naredno Evropsko prvenstvo.

Ukoliko Srbija izbori plasman na kontinentalni šampionat 2024. Piksi će imati čast da na tom takmičenju komanduje sa klupe, što je u ovom trenutku i opšta želja javnosti.

U narednim danima trebalo bi da budu definisani finansijski detalji najmanje 22-mjesečnog ugovora. Fudbalski savez Srbije uspostavio je posljednjih godina praksu da visinu primanja, na poseban način, definišu zainteresovane strane. Stavove srpske kuće fudbala, u završnim razgovorima, zastupaće predsjednik Slaviša Kokeza i generalni sekretar Јovan Šurbatović.

Do kraja nedjelje, očekuje se i zvanična promocija jedanaestog selektora Srbije i imenovanje stručnog štaba. Piksi će na klupi državnog tima Srbije debitovati 24. marta, u meču sa Republikom Irskom.

Dragan Stojković je trenersku karijeru počeo u japanskoj Nagoji 2008. godine, sa kojom je osvojio titulu prvaka države i Superkup, potom je 2015. preuzeo kineski Guangžu, na čijoj klupi je bio do januara prošle godine.