latinica  ћирилица
25/02/2021 |  15:17 ⇒ 15:26 | Autor: SRNA

Vulić: Sramna i uvredljiva Helezova diskusija o Srbima

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je danas da neće glasati za smjenu Јosipa Grubeše jer smatra da BiH ima mnogo većih problema od zamjerki upućenih njemu, te da je za nju mnogo više sporna diskusija poslanika SDP-a Zukana Heleza u kojoj vrijeđa Srbe.

- Sramno je i uvredljivo govoriti da su Srbi došli na traktorima. Srbi su vrijedan i čestit narod i kada rade i na traktorima. Srbi nisu došli traktorom već žive ovdje vijekovima. Vaše riječi doprinose uništavanju BiH i nemojte se čuditi što je BiH sve manje kad Vi ne poštujete mišljenje svakog konstitutivnog naroda i njegovih legitimnih predstavnika - rekla je Vulićeva u obraćanju na sjednici Predstavničkog doma.

Odgovarajući na Helezovu diskusiju u kojoj je naveo da "neko dođe na traktoru a mi ga napravimo predsjednikom države", Vulićeva je rekla da Helez, u nedostatku lidera u njegovoj stranci i entitetu, pažnju usmjereva na srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Niste ni glasač, ni stanovnik Republike Srpske, samim tim se u Republici Srpskoj ništa ne pitate. Usmjerite energiju na vlastitu stranku i entitet. Neko je čestit i ponosan i na traktoru, a neko je nepristojan i nedostojan i u parlamentu - zaključila je Vulićeva.