latinica  ћирилица
25/02/2021 |  16:17 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Bursać: Komisija za saradnju s NATO ne prejudicira članstvo

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snežana Novaković Bursać izjavila je danas da formiranje Komisije za saradnju sa NATO odslikava namjeru usvajanja Programa reformi i ne prejudicira članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi, kako to tvrde predstavnici opozicionih partija.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- Komisija za saradnju sa NATO je nazvana onako kao što jeste. Treba sarađivati, ne samo sa NATO-om nego i sa drugim multinacionalnim organizacijama i državama. Od suštinske je važnosti, pogotovo na nivou BiH, kako se nešto definiše i naziva - rekla je Bursaćeva.

Ona je naglasila da tvrdnje opozicionih političara da nazivi nisu bitni upravo odslikava ozbiljnost te političke partije.

- Predlažem da ako nije bitan naziv, neka se nazovu SDA-B. Ima već neka A-SDA, vrijeme je da se PDP nazove SDA-B ili C. Nama je drago da Komisija koja je formirana odslikava ono što je bila namjera usvajanja Programa reformi, usvajanje i prihvatanje programskog dokumenta kojim se ne prejudicira nikakvo članstvo - rekla je Bursaćeva.

Ona je istakla da se to nije dogodilo, te da je zadovoljna nastavkom aktivnosti i saradnjom koja ide prema planu i projekcijama Programa reformi.

- Priča i jaukanje iz opozicionih stranaka PDP-a i SDS-a samo pokazuje njihovu nemoć da objasne mogućnost da se na nivou BiH može upravljati procesima i kapacitetima iz Republike Srpske ako ste dosljedni i poštujete bazične principe i stavove na osnovu kojih su vas građani izabrali. Žalosno ih je gledati - rekla je ona.

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Branislav Borenović je ranije izjavio da se formiranjem Komisije za saradnju sa NATO trasira put BiH ka Sjevernoatlantskoj alijansi bez obzira na ime koje ova komisija nosi.