latinica  ћирилица
26/02/2021 |  16:26 | Autor: SRNA

Nabavka sportske opreme s ciljem da se upotpuni turistička ponuda Јahorine

Nabavkom sportske opreme, koja je uobičajni dio ponude gotovo svakog hotela na bilo kojem zimovalištu, pa tako i na Јahorini, biće pružena usluga koju gosti očekuju na ovoj najprestižnijoj turističkoj destinaciji, te će, samim tim, omogućiti podizanje prihoda samog hotela, saopšteno je iz Ugostiteljskog servisa Republike Srpske.
Јahorina (Foto: TO Јahorina, Grad Istočno Sarajevo - Foto: Facebook
Јahorina (Foto: TO Јahorina, Grad Istočno SarajevoFoto: Facebook

U saopštenju se navodi da sportska oprema, koja je predmet javne nabavke, a o kojoj posljednih dana pojedini mediji dezinformišu javnost, biće kupljena s ciljem da se upotpuni turistički sadržaj i ponuda hotela "Rajska dolina" na Јahorini koji je u vlasništvu Republike Srpske.

- Krajem prošle godine i početkom zimske sezone, na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Јahorini započeo je sa radom temeljno obnovljeni hotel 'Rajska dolina' koji, u pravno-formalnom smislu, djeluje kao organizaciona jedinica Ugostiteljskog servisa Vlade Republike Srpske. Hotel je kategorisan sa četiri zvjezdice, posjeduje 94 smještajne jedinice, teretanu, velnes centar, igraonicu, a od iduće sezone, i tzv. skijašnicu - podsjeća se u saopštenju.

Iz Ugostiteljskog servisa pojašnjavaju da je, po obavljenoj javnoj nabavci, planirano da se oprema koristi u narednoj turističkoj sezoni, uključujući i ljetnje mjesece, s ciljem unapređenja postojećih usluga, te da se hotela učini dodatno atraktivnijim za posjetioce.

- Konkretno, riječ je o opremanju ski-rentala i servisa, kao i ski-škole. Pored toga, nabavkom je obuhvaćena oprema za rekreaciju tokom ljetnje turističke sezone, a u skladu sa strateškim opredjeljenjem Vlade da Јahorina uz zimsku sezonu i ljeti privuče što veći broj turista. Oprema se neće nikome dodjeljivati, već je to imovina Ugostiteljskog servisa Vlade Republike Srpske - pojašnjavaju iz Ugostiteljsog servisa Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je javna nabavka robe - proizvodi za sport i oprema, planirana Planom javnih nabavki Ugostiteljskog servisa za 2021.godinu i pokrenuta Obavještenjem o nabavci broj: 22766-1-1-5-3-7/21 na Portalu javnih nabavki BiH.

Iz Ugostiteljskog servisa Republike Srpske naglašavaju da će u renoviranje hotela biti uloženo 10,7 miliona KM, što je samo dio planiranih ulaganja u podizanje turističkog sadržaja Јahorine na znatno viši nivo nego što je to do sada bio slučaj.

- Dobrim dijelom zahvaljujući ulaganjima Vlade u podizanje kapaciteta naše najposjećenije turističke destinacije, Јahorina u ovoj sezoni bilježi rekordnu posjetu gostiju i zemlje i regiona. S obzirom na to da je hotel u vlasništvu Republike Srpske, ostvareni prihodi uplaćuju se u budžet Srpske - ističe se u saopštenju.