latinica  ћирилица
27/02/2021 |  17:51 ⇒ 17:55 | Autor: SRNA

Tri medalje Klubu borilačkih sportova TRB na turniru u Pragu

Klub borilačkih sportova TRB osvojio je danas dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Međunarodnom turniru u ful kontakt karateu Prag open, održanom u Pragu.

Zlatne medalje osvojili su Mihailo Ranković i David Zorić, a Konstatntin Ristić srebrnu.

Ranković je osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta plus 65 kilograma, Zorić prvo mjesto u kategoriji junior plus 70 kilograma, a Ristić u kategoriji junior plus 80 kilograma.

Na ovom prvom međunarodnom turniru održanom od pojave virusa korona, koji je organizovala Češka ful kontakt karate organizacija, učestvovalo je više klubova iz Rusije i Češke, kao i TRB klub iz Republike Srpske, čiji su članovi bili najbolji na turniru sa osvojene tri titule.

Trener i predsjednik TRB kluba Igor Ranković rekao je da je riječ o veoma kvalitetnom turniru na kojem je učestvovalo više Federacija kjokušin karatea - Šinkjokušin, kojoj pripada i TRB, zatim Ašihara karate i KVF kjokušin.

On je naveo da zbog virusa korona, na takmičenju nije bilo mnogo takmičara, ali da je turnir bio veoma kvalitetan i da su momci iz TRB ostvarili odlučan rezultat, saopšteno je iz ovog kluba.

Klub borilačkih sportova TRB član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licence za rad ove nejveće svjetske organizacije u Ful-kontakt karate sa 96 zemalja članica.