latinica  ћирилица
01/03/2021 |  12:13 ⇒ 12:15 | Autor: Nezavisne

Trinkijeri tužio Partizan

Italijanski košarkaški stručnjak Andrea Trinkijeri tužio je svoj bivši klub, beogradski Partizan.
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović) -
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović)

Kada je Andrea Trinkijeri došao u Partizan nije postojao navijač "crno-bijelih" koji nije bio oduševljen potezom svog kluba.

Trinkijeri je poslije uspješne sezone prekinute virusom korona napustio klub u julu i odlučio da karijeru nastavi u minhenskom Bajernu.

Kako prenosi Mozzart, Trinkijeri je podnio tužbu protiv Partizana za isplatu razlike u ugovoru koja je nastalala zbog različitog tumačenja preporuke Evrolige (organizatora Evrolige i Evrokupa) da se primanja igrača i članova stručnog štaba u posljednja dva mjeseca prošle sezone revidiraju s obzirom na to da se nisu igrala takmičenja zbog pandemije virusa korona.

Ali, Trinkijeri se ne zadovoljava time, već u tužbi zahtijeva i naplatu kompletne aktuelne sezone u kojoj je trener drugog kluba.

Naime, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gdje je dužan da plati porez, kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora, prenosi Sportski žurnal.

Upravo to se i desilo. Partizan u dogovorenom roku nije platio dio poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala i "crno-bijeli" su u obavezi da isplate Trinkijeriju naknade za ovu i proteklu sezonu.