latinica  ћирилица
01/03/2021 |  14:11 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Biljana Čekić dobija stipendiju za školovanje (VIDEO)

Djevojčici Biljani Čekić iz Kozarske Dubice koja je tumačila ulogu u filmu "Dara iz Јasenovca" biće dodjeljena stipendija. Ovo je potvrdio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Dogovoreno je da će Biljani stipendija biti isplaćena za svaki stepen obrazovanja.
Milorad Dodik i Biljana Čekić -
Milorad Dodik i Biljana Čekić

Institucije Republike Srpske prepoznale su značaj filma "Dara iz Јasenovca", ali i uloge Biljane Čekić iz Kozarske Dubice. Priču o stradanju djece u najzloglasnijem logoru Јasenovac u toku Drugog svjetskog rata, prenijela je trinaestogodišnja učenica koja ranije nije bila na časovima glume. Sa ovim pozivom Biljana ima želju da nastavi da se bavi i u budućnosti, a lakše će biti ostvarena uz finansijsku podršku institucija.

 

- Da kažem da su se sve želje ispunile i one koji nisu se ostvaruju. Za srednju školu ne znam još šta da upišem, razmišljam o tome, ali željela bih da upišem Fakultet dramskih umjetnosti - naglasila je Biljana Čekić, koja je maestralno odigrala ulogu Dare u filmu "Dara iz Јasenovca".

Stipendija od 200 za osnovno, 400 za srednje i 700 maraka za fakultetsko obrazovanje biće od pomoći i porodici, koja je ponosna na Biljanin uspjeh . Ovo nije prva finansijska podrška institucija Srpske mladoj talentovanoj glumici iz Kozarske Dubice.

- Bez toga ja ne bi imao uslova za to, iskreno da kažem. Popularnost je, tako je kako je. Ponosan sam na to sve. Sretan. Želim da uspije u životu, kao i sva djeca svijeta. Svu sreću želim - ponosno kaže otac Radovan.

Ponosni su i stanovnici Kozarske Dubice, ali i Republike Srpske. Zbog toga je ranije istaknuto da su institucije Srpske na raspolaganju mladoj glumici Biljani Čekić, a biće i podrška svima koji se odluče na podvig poput onog Predraga Antonijevića u igranom filmu "Dara iz Јasenovca", u kojem je prenio stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.