latinica  ћирилица
02/03/2021 |  13:06 ⇒ 13:07 | Autor: SRNA

UKC: Јedan povrijeđeni stabilno, prognoze u vezi sa drugim preuranjene

Zdravstveno stanje lica čiji su inicijali D.Č. /26/, teško povrijeđenog u saobraćajnoj nezgodi na području Laktaša, trenutno je stabilno, a drugo povrijeđeno lice Č.O. /26/ je operisano i u svjesnom je stanju, ali su sve dalje prognoze preuranjene, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
UKC Republike Srpske - Foto: RTRS
UKC Republike SrpskeFoto: RTRS

Prnjavorčanin D.Č. je hospitalizovan u Klinici za torakalnu hirurgiju, a prema riječima njenog načelnika Marka Kantara zadobio je povrede glave, grudnog koša i stomaka.

- Pacijent je zbrinut, urađena mu je kompletna dijagnostika, a njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno - naveo je Kantar.

Č.O. iz Zvornika je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a prema riječima načelnika ove klinike Dragana Rakanovića, zadobio je povredu glave, grudnog koša, stomaka i prelom karlične kosti.

- Operativno je zbrinut, svjestan, a sve dalje prognoze u vezi sa zdravstvenim stanjem ovog pacijenta su preuranjene - rekao je Rakanović.

Iz UKC-a su podsjetili da su ovi pacijenti zbrinuti juče nakon što su sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši dovezeni u Urgentni centar UKC-a.

Ova lica su juče teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Јakupovci kod Laktaša na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka.

U nezgodi su učestvovali lice čiji su inicijali P.Z. iz Banjaluke koje je vozilo automobil "be-em-ve" i D.Č. iz Prnjavora koje je upravljalo vozilom "opel korsa", a u kojem se kao suvozač nalazilo lice Č.O. iz Zvornika.