latinica  ћирилица
04/03/2021 |  07:51 ⇒ 07:51 | Autor: SRNA

Savjet ministara o prijedlozima Ministarstva pravde

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara na dnevnom redu je, na prijedlog Ministarstva pravde u Savjetu ministara, i Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Ministarstvo pravde je predlagač i Prijedloga pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, što je označeno kao povjerljivo.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog za zaključivanje dvogodišnjeg Sporazuma o saradnji između BiH i Regionalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu za 2020. i 2021. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o pripremi Prijedloga akcionog plana Savjeta ministara za implementaciju Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH EU za 2021. godinu, sa Prijedlogom akcionog plana.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH, Prijedlog rješenja o imenovanju zamjenika direktora, odnosno rukovodioca Sektora za operacije, tehniku i servise Agencije i Prijedlog rješenja o imenovanju zamjenika direktora, odnosno rukovodioca Sektora za podršku za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o odobravanju novog zapošljavanja u Agenciji za statistiku BiH.

Ministri bi trebalo da razmatraju i informaciju o državljanima BiH koji se nalaze u zoni sukoba Sirije i Iraka s ciljem njihove repatrijacije.

Na dnevnom redu naći će se i zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara.

Zahtjev su podnijeli poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić, Mira Pekić, Zukan Helez, Branislav Borenović, Damir Arnaut, Dragan Mektić, Nada Mladina, Nermin Nikšić, Vlatko Glavaš, Predrag Kojović, DŽenan Đonlagić, Aida Baručija, Saša Magazinović, Enver Bijedić, Nenad Nešić i Mirjana Marinković Lepić.

Na dnevnom redu je i Prijedlog mišljenja o prijedlozima amandmana dva, tri, četiri i pet na Ustav BiH, čiji su predlagači poslanici Kluba SDP-a.