latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:05 | Autor: RTRS

U subotu postepeno razvedravanje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje postepeno raslojavanje oblačnosti i prestanak padavina, a povremeno će biti i vjetrovito vrijeme.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Јutro će biti oblačno, mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom uglavnom u višim predjelima i planinama, na sjeveru pretežno suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do podne će doći do prestanka padavina i postepenog razvedravanja od sjevera ka jugu, osim u planinskom pojasu, gdje će snijeg slabo provejavati, a na sjeveru će tokom dana biti povremenih sunčanih perioda, dok se uveče i tokom noći očekuje razvedravanje u većini krajeva.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri, na jugu oko pet, na planinama od minus pet, a najviša dnevna od nula do šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno četiri, Kalinovik sedam, Gacko osam, Han Pijesak, Drinić i Nevesinje devet, Mrkonjić Grad i Sokolac 11, Bileća i Mrakovica 12, Sarajevo i Novi Grad 13, Mostar, Banjaluka i Srebrenica 14, Doboj i Trebinje 15, Bijeljina i Višegrad 16, te Zvornik 17 stepeni Celzijusovih.