latinica  ћирилица
06/03/2021 |  17:42 | Autor: SRNA

Nulti pacijent još ima antitijela

Igor Đantar iz Bačke Topole, prva osoba kojoj je u Srbiji potvrđen virus korona 6. marta 2020. godine, kaže da se godinu dana kasnije osjeća dobro, da nema nikakve tegobe, a nedavna kontrola je potvrdila da još ima dovoljan broj antitijela.

Đantar ističe da će se, čim bude potrebno, svakako vakcinisati.

On se prisjeća da je poslije izlaska iz bolnice bio veoma slab i umoran, te da mu je za potpunu regeneraciju pluća, zbog jake upale, trebalo nekoliko mjeseci.

- Činjenica da sam nulti pacijent u Srbiji mi je promenila život u tom smislu, kao i ostalim ljudima u našoj zemlji - svi smo shvatili za vreme pandemije da je zdravlje najveće blago u životu i da bolest može za tren oka da nam promeni sve - rekao je Đantar za Tanjug.

On kaže da je prvih nekoliko sedmica, dok je bio u veoma lošem stanju, medijska pažnja bila okrenuta prema njemu, ističući da takva popularnost nikome ne treba.

Prema njegovim riječima, jedino dobro u svemu tome jeste to što je mogao da podijeli iskustvo sa drugima, kada je broj oboljelih počeo naglo da raste.

- Nadam se da sam im pomogao u tome da treba da se javimo lekaru i da se ponašamo odgovorno, da slušamo savete struke - kaže Đantar.