latinica  ћирилица
08/03/2021 |  08:57 ⇒ 09:08 | Autor: Glas Srpske

Kabare "Da, to su bili dani" večeras u Banjaluci

Muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani" Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića biće izveden večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora.
Nebojša Dugalić i Boris Pingović - Foto: Glas Srpske
Nebojša Dugalić i Boris PingovićFoto: Glas Srpske

Ulaznice za ovaj događaj, koji će početi u 20 časova su rasprodate, a zajedno sa glumcima na sceni će nastupiti i Vojislav Savić (bas gitara), Nina Ćosić (glas i udaraljke).

- U pitanju je kombinacija muzike i poezije. Lako, veselo, lepršavo kombinovanje poznatih stihova Duška Trifunovića, Laze Kostića, Miloša Crnjanskog, anegdota o Brani Petroviću, Vitomiru Nikoliću, Tinu Ujeviću, Zoranu Radmiloviću i drugim znamenitim ličnostima uz muziku "antane, Erika Kleptona, Indeksa, grupe Leb i Sol, Јosipe Lisac, Azre, Đorđa Balaševića i Bijelog dugmeta podsjetiće mnoge na one lijepe, dobre stvari iz perioda kada su to zaista "bili dani", neki kažu bolji dani nego danas - stoji u najavi kabarea, koji se pod navedenim imenom izvodi od 2004. godine, a do sada je imao više od 300 izvođenja.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici je ograničen, a nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku su obavezni.