latinica  ћирилица
09/03/2021 |  14:08 ⇒ 10/03/2021 | 07:09 | Autor: SRNA

Dogovoreno učešće stručnjaka iz Srpske na izradi nacionalnih udžbenika (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Srbije i Srpske.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (Foto: predsednik.rs) -
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik (Foto: predsednik.rs)

Tokom susreta u Beogradu dvojica sagovornika su ocijenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

Na sastanku je dogovoreno da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtjev Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Riječ je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije BiH koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod.

Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvijek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je posebno zahvalio Srbiji za vakcine koje je donirala Republici Srpskoj i BiH.

Vučić i Dodik su razgovarali i o značaju predstojećih posjeta dvojice sagovornika Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Turskoj, kao i značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj.