latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:19 | Autor: SRNA

Pucao na radnike privatnog preduzeća

Pripadnici Policijske uprave Gradiška uspješno su danas riješili kriznu situaciju u mjestu Korovi, opština Srbac, te uhapsili lice inicijala M.A. nakon što je pucalo na radnike privatne firme koji su izvodili radove na trafo-stanici.

Policijskoj stanici Srbac danas je oko 13.00 časova prijavljeno da je lice M.A. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici u mjestu Korovi, opština Srbac, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Gradiška, koji su utvrdili da se lice M.A, nakon što je ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, zaključalo u pomoćni objekat.

Izvršena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a oko 15.40 časova policijski službenici Policijske uprave Gradiška stupili su u kontakt sa licem i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika.

Lice M.A. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti, neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje ili uništenje javnih uređaja, te je nad njim u toku kriminalistička obrada.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policijski službenici su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi ovo lice, a pronađeno je vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe.

O ovom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv M.A. podnese izvještaj za počinjena krivična djela u redovnoj proceduri.