latinica  ћирилица
09/03/2021 |  20:02 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Igokea slavila u Rigi

U meču 2. kola Top 16 faze Fibine Lige šampiona, košarkaši Igokee su zabilježili pobjedu u Rigi, nad istoimenim letonskim timom rezultatom 91:75, uz sjajnu igru Edina Atića i Entonija Klemonsa.
VEF Riga - Igokea (foto: eurohoops.net) -
VEF Riga - Igokea (foto: eurohoops.net)

Sa ovim trijumfom, Igokea ostaje u trci za plasman u četvrtfinale, mada do kraja ima još četiri kola i isto toliko ozbiljnih utakmica, pogotovo sa španskim ekipama - Tenerife u gostima i dva meča sa San Pablo Burgosom.

Bitno je da su "Igosi" "probili led" kad su pobjede u pitanju, pa kako god da završe takmičenje, ovo je uspjeh, jer su debitanti u Ligi šampiona.

Igokea je odlično otvorila utakmica, kontrolisala rezultat i imala maksimalnu prednost od plus osam poena - 19:11.

Međutim, da je Riga veoma opasna i nezgodna ekipa, vidjeli su to "Igosi" već do kraja prve četvrtine. Od tog rezultata, letonski tim pravi seriju 11:0, preokreće rezultat i dobija prvu dionicu rezultatom 27:21.

Držala je Riga prednost par minuta u drugoj četvrtini, da bi Igokea okrenula rezultat i od trenutka kada je povela sa 38:36, pa do kraja ove dionice, imala je prednost, najveću pet poena. Na poluvremenu 47:45 za Igokeu.

Odlično su u prvih 20 minuta odigrali Entoni Klemons i Nikola Јovanović, koji su vukli Igokeu sa 11, odnosno 10 poena.

"Zategla" je odbranu Igokea u trećoj dionici i počela da diže prednost, uz sjajan šut za tri poena. Imali su "Igosi" i prednost od 16 poena, kada su poveli sa 66:50, ali je sa dva tajm-auta trener Rige uspio da probudi svoje igrače, pa se na posljednju pauzu otišlo sa deset poena prednosti za Igokeu, uz trojku Talića u posljednjim sekundama za 63:73.

Čak 11 trojki su postigli i jedni i drugi, uz šut za tri poena domaćina 11/17, dok su gosti imali 11/16, a prednjačili su Klemons i Edin Atić, koji je "eksplodirao" u drugom poluvremenu.

U tih posljednjih deset minuta, prednost i pobjeda Igokee nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Vodili su "Igosi" i sa 18 poena razlike u dva navrata, da bi na kraju bilo 91:75.

Blistali su Atić i Klemons sa po 23 poena, Јovanović je dodao 12, dok su kod Rige najefikasniji bili Olman sa 20 i Pinjeiro sa 19 poena.

Naredni meč, Igokea igra protiv San Pablo Burgosa, aktuelnog šampiona Fibine Lige šampiona na svom terenu.