latinica  ћирилица
09/03/2021 |  21:51 ⇒ 21:51 | Autor: SRNA

Ispao i Krajinović

U jednom od najzanimljivijih parova 1. kola turnira u Dohi, David Gofan je savladao srpskog tenisera Filipa Krajinovića, koji je odigrao vrlo loš meč, sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Više se očekivalo i od samog meča, a i od Krajinovića, koji je odigrao nešto lošiji meč i završio turnir već na prvoj prepreci.

Nakon sigurne igre oba tenisera na početku ovog duela, sedmi gem je presudio u prvom setu, kada je drugu brejk loptu iskoristio belgijski teniser, "brejknuvši" Srbina. Do kraja seta, dva sigurna servis gema Gofana za vođstvo u setovima - 6:4.

I u drugom setu bolja igra Belgijanca, posebno kada je on servirao, niti jednu brejk loptu nije dozvolio Krajinoviću, ali je zato prvo propustio jednu u trećem gemu, da bi u petom ponovo stigao do brejka i tu prednost Srbin više nije mogao da stigne, upravo zbog veoma sigurne igre Gofana na njegov servis.

Bolje je belgijskog tenisera služio servis, vrlo malo poena je tada prepuštao Krajinoviću, tako da je apsolutno zasluženo na kraju došao do pobjede i plasmana u 2. kolo.

Ovo je bio šesti okršaj dvojice tenisera i sada u međusobnom skoru David Gofan vodi sa 4:2, a Srbija više nema predstavnika u Dohu, jer je nešto ranije eliminisan i Dušan Lajović od Mađara Martona Fučoviča.

Ovaj turnir će biti budno praćen u svijetu tenisa, jer na njemu igra, prvi put nakon 14 mjeseci, Rodžer Federer. Njegov prvi rival je Britanac Danijel Evans.