latinica  ћирилица
21/03/2021 |  12:19 ⇒ 15:22 | Autor: RTRS

Od ponedjeljka svi učenici i studenti prelaze na onlajn nastavu (VIDEO)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj svi učenici od ponedjeljka prelaze na onlajn nastavu u narednih sedam dana, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.
Natalija Trivić - Foto: RTRS
Natalija TrivićFoto: RTRS

Isto se odnosi i na visokoškolske ustanove.

Trivić je rekla da se u narednih sedam dana zatvaraju i ustanove kulture, dok će predškolske ustanove nastaviti sa radom.

- Pratićemo situaciju i tako postupati. Ujutro će ministarstvo dati instrukcije svim školama po pitanju organizacije rada, kao i instrukcije nenastavnom osoblju da samo oni koji imaju potrebu dolaze u školske objekte ukoliko to zahtijevaju njihovi poslovi - navela je Trivićeva.

Ona je istakla da se sve vrijeme dok je trajala nastava u školskim objektima uspijevao smanjiti broj zaraženih virusom korona, ali da je porastom broja oboljelih u Srpskoj od određenog broja škola zatraženo da nastava bude prebačena na onlajn.

Trivićeva je ujedno i apelovala na širu javnost Srpske i na sve građane da svako da doprinese smanjenju širenja virusa korona

Nastavu učenici mogu pratiti na programu RTRS, portalu i našem Јutjub kanalu.